Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El govern de les Illes Faroe desafia Espanya i mantindrà les relacions tecnològiques amb Catalunya

El Gobierno envia a la justícia un acord bilateral entre Catalunya i les illes de l’Atlàntic Nord

Gerard Sesé 22/11/2019

La ministra de finances de les Illes Faroe, Kristina Háfoss, que tot just fa uns dies va visitar els presos polítics a Lledoners, ha denunciat a les xarxes que “Espanya intenta cancel·lar l’acord de cooperació en digitalització entre les Illes Faroe i Catalunya”. Es tracta d’un pacte de col·laboració que ella mateixa va firmar amb el conseller Jordi Puigneró i el primer ministre faroès el febrer d’aquest any i que van ratificar en una nova trobada aprofitant la seva visita a Catalunya.

Tot i això, explica que el ministre feroès per a digitalització afirma que “independentment de la decisió del tribunal espanyol, la cooperació en matèria de digitalització continua”.

El febrer d’aquest any, el conseller Jordi Puigneró es reunia mb el primer ministre del govern de les Illes Fèroe, Aksel V. Johanessen on va acordar treballar plegats en el disseny i desenvolupament de noves solucions basades en tecnologies com la intel·ligència artificial i cooperaran en altres àmbits, com la protecció de dades i el respecte dels drets digitals.