Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

El Govern aprova en comissió la ‘Ley Celaá’ amb el suport d’ERC i PNB

La nova llei d’Educació es veurà ara al ple del Congreso

Agències 13/11/2020
Isabel Celaá, portaveu del Gobierno en funcions / Moncloa

El Gobierno ha aprovat aquest divendres a la Comissió d’Educació i Formació Professional del Congreso l’informe de la Ponència sobre la Llei Orgànica de Modificació de la LOE (LOMLOE), també coneguda com a ‘Ley Celaá’, amb els vots a favor de PSOE, Unidas Podemos, ERC, PNB i Más País.

La representant d’EH Bildu, s’ha absentat de la sala abans d’acabar la sessió, mentre que PP, Vox i Cs han votat en contra.

Malgrat que no tenen presència a la ponència -hi té cadira Más País, amb qui comparteixen el Grup Plural- JxCat i PDeCat han criticat en els últims dies l’acord dels republicans. El diputat del PDeCat Sergi Miquel va afirmar que l’esmena “no protegeix” la immersió lingüística perquè permet el fet que faci referència a les “administracions educatives” i no directament a les “comunitats” fa que el Ministeri d’Educació tingui potestat com a administració de dictar un percentatge de classes que cal fer en castellà a les escoles catalanes.

El suport aconseguit aquest divendres a la comissió no seria suficient per a l’Executiu en el Ple de Congrés de la setmana que, en on el dictamen serà de nou debatut i haurà de ser ratificat per majoria absoluta (176 diputats), ja que es tracta d’una reforma d’una llei orgànica, per continuar la seva tramitació al Senat.