Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Gobierno vol sucar dels 70.000 euros que han rebut Comín i Puigdemont de nòmines endarrerides de l’Eurocambra

|

- Publicitat -

Els eurodiputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín cobraran amb retroactivitat el seu sou d’eurodiputats des del 2 de juliol. Els independentistes ja han rebut al voltant d’uns 70.000 euros per la retribució que els correspon com a membres reconeguts del Parlament Europeu.

El Gobierno, així com l’unionisme, que desitjava que els independentistes mai no haguessin pogut obtenir l’acta, ara, en canvi, a través del seu ministeri d’Hisenda, vol sucar a través d’impostos. I és que des dels mitjans de la caverna espanyola ja han avisat que es farà una inspecció, si cal, perquè Comín i Puigdemont, que fa més de dos anys que no viuen a l’Estat per a evitar la venjança espanyola, tributin a Espanya.

Publicitat

Aquest conflicte té un precedent amb diputats del PP i del PSOE que volien tributar a Bèlgica, on hi ha un dels dos Parlaments Europeus per tributar menys, ja que la taxa és menor que a Espanya. Alguns eurodiputats il·lustres com l’exministre del PP José Manuel García-Margallo, demostrant quina mena de patriotes són, van voler no pagar els seus impostos a Espanya.

Després d’una inspecció, García-Margallo va acabar pagant a les arques espanyoles. La diferència bàsica amb Puigdemont i Comín és que ells no viuen a l’Estat i, per tant, podrien tenir el dret de tributar al país de residència, en aquest cas, Bèlgica.

Et pot interessar  El comitè de Peticions més esbiaixat de l'Eurocambra veu "disfuncions" en la immersió i demana un tracte "equivalent" del català i el castellà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut