Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

El Gobierno vol sucar dels 70.000 euros que han rebut Comín i Puigdemont de nòmines endarrerides de l’Eurocambra

La Hisenda espanyola vol que tributin a l’Estat malgrat que fa dos anys que no hi viuen

Gerard Sesé 20/01/2020
Puigdemont i Comín a la sessió plenaria del Parlament Europeu

Els eurodiputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín cobraran amb retroactivitat el seu sou d’eurodiputats des del 2 de juliol. Els independentistes ja han rebut al voltant d’uns 70.000 euros per la retribució que els correspon com a membres reconeguts del Parlament Europeu.

El Gobierno, així com l’unionisme, que desitjava que els independentistes mai no haguessin pogut obtenir l’acta, ara, en canvi, a través del seu ministeri d’Hisenda, vol sucar a través d’impostos. I és que des dels mitjans de la caverna espanyola ja han avisat que es farà una inspecció, si cal, perquè Comín i Puigdemont, que fa més de dos anys que no viuen a l’Estat per a evitar la venjança espanyola, tributin a Espanya.

Aquest conflicte té un precedent amb diputats del PP i del PSOE que volien tributar a Bèlgica, on hi ha un dels dos Parlaments Europeus per tributar menys, ja que la taxa és menor que a Espanya. Alguns eurodiputats il·lustres com l’exministre del PP José Manuel García-Margallo, demostrant quina mena de patriotes són, van voler no pagar els seus impostos a Espanya.

Després d’una inspecció, García-Margallo va acabar pagant a les arques espanyoles. La diferència bàsica amb Puigdemont i Comín és que ells no viuen a l’Estat i, per tant, podrien tenir el dret de tributar al país de residència, en aquest cas, Bèlgica.