Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El Gobierno no es creu la patacada econòmica que augura el FMI per a Espanya

L’executiu de Sánchez veu “molt precoç” i “prematur” l’informe de l’FMI que preveu una caiguda del 8% del PIB de l’Estat

Redacció 14/04/2020
María Jesús Montero, ministra d'Hisenda / ACN

La portaveu del govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha dit que és “prematur” fer estimacions de l’impacte que tindrà la crisi del coronavirus en l’economia espanyola i ha afirmat que l’informe del Fons Monetari Internacional (FMI) és “molt precoç i molt preliminar”. Montero ha remarcat que cal “més temps” per veure la “profunditat” de la crisi del coronavirus. La ministra ha constatat que l’FMI apunta a “caigudes molt importants”, del 8% del PIB el 2020 i ha destacat que la previsió per a Espanya se situa “en uns entorns força similars” als dels països de l’entorn. “Potser l’única llum que apareix és el creixement projectat per a l’any vinent, del voltant del 4%”, ha dit Montero en roda de premsa aquest dimarts.

D’acomplir-se les previsions del FMI, estaríem parlant d’una crisi econòmica superior a la del 2009. Fins i tot, l’atur a Espanya podria superar el 20% un cop passat l’impacte inicial de l’epidèmia del nou coronavirus. Ara per ara, però, la posició de negació del Gobierno podria ser una nova negligència en la gestió, ja que hauria de començar a pensar en mesures efectives per quan es produeixi la sotragada econòmica.