Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023

El Gobierno “més progressista de la història” diu que no acull refugiats de Moria perquè ja té prou MENAs

|

- Publicitat -

La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha justificat la negativa del govern espanyol a acollir refugiats del camp de Moria per la seva pròpia situació com a país fronterer. “Espanya ja està acollint centenars de menors estrangers no acompanyats”, ha afirmat aquest dijous en un acte de ‘El País’. També ha remarcat que ja estan acollint a demandants d’asil que arriben a les illes Canàries. “Espanya entén molt bé el que està passant Grècia”, ha reblat. González Laya ha defensat la creació d’un sistema europeu d’asil “solidari” perquè considera que els països fronterers no poden carregar amb la responsabilitat d’acollir totes les persones que arriben a la Unió Europea.

Publicitat

La Comissió Europea pretén “abolir” el reglament de Dublín on s’estableix el sistema d’asil actual que obliga els estats de primera arribada a gestionar les sol·licituds de protecció internacional. L’executiu europeu presentarà la setmana que ve el nou pacte migratori i d’asil que detallarà el mecanisme alternatiu. A partir d’aquest, els governs europeus negociaran com canviar la gestió comuna dels refugiats.

Segons González Laya, el govern espanyol ha traslladat a Brussel·les el desig que el nou pacte inclogui principis de “solidaritat” i està en converses amb els veïns del sud i Alemanya per impulsar un repartiment més equitatiu dels demandants d’asil entre tots els socis europeus.

Et pot interessar  Creu Roja no pot fer ús dels habitatges per a sol·licitants d'asil a Girona perquè la Policia Nacional no els dona cita
Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial