Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Gobierno compra mascaretes a la Xina a través d’una empresària condemnada per corrupció

|

- Publicitat -

Ni un pam de net. Les explicacions per a acabar el confinament ràpidament sense mostrar els informes dels experts per part del Gobierno, el caos en les compres de material sanitari i de protecció per part de l’executiu de Pedro Sánchez, les dificultats de les comunitats autònomes a fer front a la crisi per les traves des de la Moncloa, la mala imatge d’Espanya per tenir militars a les rodes de premsa i als carrers, ara s’hi afegeix una nova taca a la Marca Espanya.

Resulta que el Gobierno de Sánchez ha usat una empresa dedicada al màrqueting de begudes alcohòliques per a comprar material a la Xina que pertany a una empresària condemnada a presó per estafar altres empreses.

Publicitat

Així ho explica El Confidencial, que assegura que la Moncloa ha contractat els serveis d’una empresària condemnada per estafa per aconseguir les màscares que va prometre repartir en els transports públics el passat dilluns, coincidint amb la seva decisió de restablir l’activitat dels sectors no essencials. Aquesta companyia és FCS Select Products SL, una mercantil de la qual és administradora amb les inicials M.D.C., va ser condemnada en ferm el 2015 a 10 mesos i 16 dies de presó per formar part d’una trama societària que va saquejar el patrimoni d’empreses amb problemes financers en plena crisi econòmica.

Resulta curiosa l’elecció tenint en compte que l’empresa en qüestió no té cap relació amb els productes sanitaris i de protecció sinó que té el seu espai al país asiàtic fent de comercial de Vodka, Ginebra i altres destil·lats. La seva oficina està a Sant Cugat del Vallès i disposa d’una delegació a la ciutat xinesa de Guangzhou.

Et pot interessar  Puigdemont amenaça de retirar el suport a Sánchez “si Illa fa un Collboni” després del 12-M

L’empresària va arribar a un pacte amb la Fiscalia per declarar-se culpable d’un delicte continuat d’estafa agreujada, segons recull la sentència dictada per l’Audiència Provincial de Barcelona el 15 de febrer d’aquell any. Va acceptar 10 mesos de presó. A part, M.D.C. haver de fer front a una responsabilitat civil de 66.980 euros i una quantia similar de forma solidària.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut