Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

El Gobierno celebra el 12-O recordant un compromís “absolut i total” amb el rei Felip VI

La ministra de Defensa remarca que “la monarquia i Espanya són de tots”

Agències 12/10/2020

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha afirmat que el govern espanyol té un compromís “absolut i total” amb el rei Felip VI. “La nostra monarquia és una peça clau i essencial del sistema constitucional. Ens dona seguretat i una projecció internacional molt important magníficament representada per Felip VI”, ha dit aquest dilluns al matí, 12 d’octubre, en una entrevista a la ‘COPE’. Robles ha remarcat que “la monarquia i Espanya són de tots”, preguntada pel vídeo en defensa del monarca difós aquest cap de setmana en el qual prop de 200 persones clamen ‘Visca el Rei’. Hi han participat els líders de PP, Vox i Cs.

Segons Robles, la posició de l’executiu de Pedro Sánchez amb el sistema constitucional, que inclou la monarquia, és “molt clara”: De “respecte absolut i cert orgull”. “Hi ha opinions personals, aquestes opinions personals hi són però l’acció de govern i el govern com a tal ho té molt clar”, ha assegurat en referència als ministres d’Unides Podem.

La titular de Defensa ha destacat que cal respectar les institucions de l’Estat. “Si volem ser un país respectat i respectable no podem estar posant en qüestió constantment les institucions”, ha dit, ja que “exigeixen respecte” i la crítica quan és “desqualificació personal” ja “no resulta acceptable”.

En aquest sentit, Robles també ha defensat el poder judicial i la seva “independència”. Sobre la petició del jutge del ‘cas Dina’ d’obrir una investigació al Tribunal Suprem contra el vicepresident segon, Pablo Iglesias, Robles ha defensat la presumpció d’innocència i ha demanat no avançar esdeveniments.

La ministra ha reclamat “deixar que siguin els jutges els que dictin les resolucions” perquè “no és adequat” que hi hagi “judicis paral·lels”. “Em sento molt orgullosa del poder judicial” i confiada en el fet que “dictaran una resolució d’acord a dret”, ha dit, i ha insistit que cal deixar treballar els magistrats “amb rigor i serietat”. Robles ha dit que “creu profundament” en els jutges de la Sala Penal del Suprem.