Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El diputat del PP que va avalar la reforma laboral ploramiqueja i diu que s’ha vulnerat el seu dret a vot

|

- Publicitat -

L’aprovació insòlita de la reforma laboral gràcies al vot favorable d’un diputat del PP ha comportat un seguit de teories conspiranoiques per carregar el mort de l’error al sistema.

Alberto Casero, protagonista del ‘sí’ a la reforma, ha enviat una carta per intentar convèncer la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet. En la missiva, el popular denuncia que “s’ha vist vulnerat el seu dret fonamental a l’exercici del vot establert per la Constitució”.

Publicitat

El diputat del PP per Càceres afirma que el resultat de la votació “no expressa la voluntat popular”. “Un dels vots emesos és contrari al sentit expressat per mi mitjançant el sistema telemàtic”, assegura Casero. El seu ‘sí’ va ser determinant per convalidar la reforma laboral, ja que es va aprovar per només un vot de diferència després del canvi de sentit de vot d’UPN.

En la carta, Casero afirma que quan va efectuar la votació telemàtica, “que era ‘no'”, “va advertir que el certificat emès per la cambra no es corresponia amb el sentit de vot que manifestava”. “És a dir, apareixia com que el meu vot havia estat ‘sí'”, apunta.

Casero ho va atribuir “al que semblava un error del sistema” i relata que es va intentar posar en contacte amb el Congreso “abans que s’anunciés l’inici de la votació” presencial per advertir a Batet “de l’error manifest i que el sentit del seu vot recollit pel sistema no expressava la seva voluntat”.

El diputat lamenta que no va rebre resposta de la Mesa i, per això, va comunicar “l’anomalia” a Batet a través del PP i, concretament, de la vicepresidenta segona de la Mesa, Ana Pastor. Casero insisteix que el vot telemàtic “no es corresponia amb la seva voluntat” sinó que “era exactament contrari al que havia expressat”.

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"

Així mateix, denuncia que Batet es va negar a convocar una reunió urgent de la Mesa, tal com va demanar el PP. “Va decidir unilateralment i de forma arbitrària arrogar-se la voluntat de la Mesa en el seu conjunt donant inici a la votació”, critica. El diputat també lamenta que, davant d’això, se li va “impedir” exercir el vot presencialment.

Escrit de Gamarra

La portaveu del PP al Congreso, Cuca Gamarra, ja va enviar ahir dijous a la nit un altre escrit a Batet en què demanava que no es publiqués la votació de la reforma laboral i que no s’emetés la resolució per la qual s’ordena publicar la convalidació del decret al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Casado també ha anunciat que recorrerà a la Mesa del Congrés i al Tribunal Constitucional la votació de la reforma laboral, després que el text hagi tirat endavant per un vot, presumptament per un error del diputat popular Alberto Casero.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut