Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El “dialogant” PSOE rebutja la petició d’Alberto Rodríguez de recuperar l’escó i demana substituir-lo

|

- Publicitat -

El PSOE es desemmascara tot sol: el cas d’Alberto Rodríguez, el diputat de Podemos inhabilitat, és a punt de concloure i de manera escandalosa. Després d’exigir a la presidenta de la cambra, Meritxell Batet, que li retorni l’escó, el socialisme deixa clar el seu immobilisme i no només rebutja la sol·licitud, sinó que també prepara una subsitució ràpida per treure’s el mort de sobre.

Rodríguez ja que ha complert la pena d’inhabilitació i, per tant, no hi ha justificació legal, perquè no pugui ser diputat. Tot i això, el portaveu del PSOE, Héctor Gómez, ha argumentat que l’exdiputat no pot recuperar l’escó amb una excusa de mal pagador: “Un cop es retira l’acta, ha d’entrar la següent persona en la llista del grup”. Així ha defensat la decisió en una entrevista a TVE.

Publicitat

La Junta Electoral Central (JEC) ja ha fet córrer la llista de Podemos encara que de moment cap substitut ha agafat l’acta de diputat vacant. Gómez, sense miraments, ha assegurat que “el pas a seguir és que entri una persona que el substitueixi”. “Les sentències estan per complir-les”, ha subratllat el portaveu socialista, que ha raonat que l’aclariment que va demanar Batet al Tribunal Supremo va ser “contundent” pel que fa a la retirada de l’escó de Rodríguez.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut