Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El conseller de Justícia madrileny critica l’estat d’alarma: “No protegeix Madrid sinó la resta de l’Estat”

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso advertia que “Espanya és Madrid” i no es pot tancar Madrid perquè significaria “tancar Espanya”.

Si algú creia insuperables aquestes declaracions, és perquè no coneixia el conseller madrileny de Justícia, Interior i Víctimes, Enrique López, que ha criticat durament l’aplicació de l’estat d’alarma a la Comunitat per part de l’executiu espanyol perquè està dirigida a “protegir la resta d’Espanya de Madrid i no per protegir Madrid”.

Publicitat

En una entrevista a la cadena ultranacionalista espanyola i radical EsRadio, López ha assegurat que està “decebut” amb el Gobierno de Pedro Sánchez, tot i que ha afegit que cal deixar les “batalles polítiques i tornar al camí del diàleg i la lleialtat, pels ciutadans”.

D’altra banda, ha afirmat que l’Executiu madrileny demanarà “cada dia” que es posi fi a l’estat d’alarma perquè és una mesura “difícil d’entendre” i la considera “un xantatge”.

Qui és Enrique López López?

És un exjutge del Tribunal Constitucional espanyol que es va veure obligat a renunciar el seu càrrec a causa d’una infracció de trànsit que va cometre: l’1 de juny de 2014 les autoritats policials el van aturar conduint la seva moto sense casc i després de passar un control d’alcoholèmia va donar positiu. El magistrat, a més, va reconèixer que s’havia saltat un semàfor en vermell. Després de reconèixer els fets, va presentar la seva renúncia el 2 de juny que es feu efectiva el 9 de juliol quan va prendre possessió el seu substitut.

 

Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut