Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

El conseller de Justícia madrileny critica l’estat d’alarma: “No protegeix Madrid sinó la resta de l’Estat”

Enrique López creu que és una mesura “difícil d’entendre” i la considera “un xantatge”

Redacció 10/10/2020

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso advertia que “Espanya és Madrid” i no es pot tancar Madrid perquè significaria “tancar Espanya”.

Si algú creia insuperables aquestes declaracions, és perquè no coneixia el conseller madrileny de Justícia, Interior i Víctimes, Enrique López, que ha criticat durament l’aplicació de l’estat d’alarma a la Comunitat per part de l’executiu espanyol perquè està dirigida a “protegir la resta d’Espanya de Madrid i no per protegir Madrid”.

En una entrevista a la cadena ultranacionalista espanyola i radical EsRadio, López ha assegurat que està “decebut” amb el Gobierno de Pedro Sánchez, tot i que ha afegit que cal deixar les “batalles polítiques i tornar al camí del diàleg i la lleialtat, pels ciutadans”.

D’altra banda, ha afirmat que l’Executiu madrileny demanarà “cada dia” que es posi fi a l’estat d’alarma perquè és una mesura “difícil d’entendre” i la considera “un xantatge”.

Qui és Enrique López López?

És un exjutge del Tribunal Constitucional espanyol que es va veure obligat a renunciar el seu càrrec a causa d’una infracció de trànsit que va cometre: l’1 de juny de 2014 les autoritats policials el van aturar conduint la seva moto sense casc i després de passar un control d’alcoholèmia va donar positiu. El magistrat, a més, va reconèixer que s’havia saltat un semàfor en vermell. Després de reconèixer els fets, va presentar la seva renúncia el 2 de juny que es feu efectiva el 9 de juliol quan va prendre possessió el seu substitut.