Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El comitè Pegasus del Parlament Europeu aprova un informe final que decep part de l’independentisme

Puigdemont critica que l’informe fa "seguidisme" del govern espanyol i no parla de persecució política

|

- Publicitat -

El Comitè de Pegasus del Parlament Europeu ha aprovat l’informe final de la investigació i l’informe de recomanacions pels casos de ciberespionatge amb programari espia. El document assumeix que a Espanya va espiar amb aquest programari a més dels 18 independentistes que va reconèixer el CNI i demana que s’investiguin els 47 casos restants.

Així mateix, els eurodiputats donen per fet que el govern espanyol està darrere el ‘Catalangate’ i, alhora, lamenten la manca d’informació que els han proporcionat les autoritats estatals per justificar l’espionatge. Tot i que expressen preocupació per l’ús del programari espia, la majoria dels membres creuen que Espanya té un sistema de justícia independent amb garanties.

Publicitat

Tanmateix, exigeixen una investigació “justa i efectiva” dels casos d’espionatge no reconeguts pel CNI i demanen a l’Estat que ofereixi més informació sobre les escoltes que es van produir sota l’argument de la seguretat nacional.

Puigdemont, crític amb l’informe 

L’informe no ha satisfet tot l’independentisme. En un comunicat, el president Carles Puigdemont ha explicat que s’ha abstingut en l’informe d’investigació que descriu els fets relacionats amb l’espionatge amb Pegasus i que ha votat en contra de les recomanacions perquè “protegeixen l’estat espanyol i legitimen l’ús de tecnologies de ciberespionatge a Europa”. “Malauradament, fa seguidisme del govern espanyol en l’apartat de conclusions”, assegura.

En aquest sentit, critica que en les seves conclusions l’informe defineixi Espanya com un estat que “té un sistema judicial independent i amb suficients garanties”, ja que “contradiu per complet tot el corpus del mateix informe”. Igualment, lamenta que no es faci menció a la persecució política que pateix l’independentisme.

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut