Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El CNI va comprar el silenci d’un mercader d’armes fugit d’Espanya per ocultar els draps bruts de Juan Carlos I

|

- Publicitat -

Una exclusiva del diari Público ha revelat nova informació relativa a l’origen de la bruta fortuna de Juan Carlos I. Tot i l’arxivament de les seves corrupteles, continuen descobrint-se draps bruts i aquest, concretament, esquitxa el CNI.

Resulta que el servei secret espanyol va negociar reduir el deute fiscal del mercader libanès Abdul Rahman El Assir, fugit d’Espanya, que feia xantatge a l’Estat amb documents sobre les seves transaccions d’armes que implicaven el rei emèrit. Segons correus del CNI i àudios i informes de Villarejo, se li va oferir una rebaixa de 10,3 milions a canvi del silenci sobre els seus negocis d’armes amb el Borbó.

Publicitat

La causa contra l’empresari va ser arxivada per l’Audiència Nacional el 2007, però el 2014 es va reobrir i van tornar les amenaces de revelar informació que comprometia la monarquia espanyola. A més, els mails entre CNI i el comissari de la Policia Nacional demostren, per una banda, que el servei d’intel·ligència li hauria encarregat tasques puntuals i, per l’altra, que era l’elegit per garantir el silenci del traficant d’armes. De fet, Villarejo ha insistit que treballava pel CNI, tot i que això no demostraria haver cobrat aquests serveis durant els anys que abasta el cas Tàndem que el té acorralat.

El diari Público també detalla com diversos correus del CNI recriminen a Villarejo que en els seus informes especifiqui la identitat de l'”objectiu” de l’operació: “Insisteixo que cal anul·lar tota referència a la identitat d’OP14”, exposa un dels missatges al·ludint El Assir.

La relació Abdul Rahman El Assir – rei Juan Carlos I

Actualment, tot i els alts i baixos pels xantatges, és sabut que el traficant i el rei espanyol mantenen bona relació. De fet, El Assir és un acompanyant habitual del monarca fugat a Abu Dhabi.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut