Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El cas dels ERO del PSOE confirma la podridura de la democràcia espanyola

|

- Publicitat -

Confirmat: els dos principals partits espanyols, el PP i el PSOE, són formacions corruptes i tenen a les seves files primeres línies de polítics condemnats demostrant, així, com de podrit està el sistema democràtic a l’Estat espanyol.

Avui s’ha conegut la sentència contra els socialistes a Andalusia pel cas dels EROs fraudulents. La sentència condemna l’expresident andalús José Antonio Griñán a 6 anys de presó per malversació i prevaricació i Manuel Chaves, a 9 d’inhabilitació.

Publicitat

Cocaïna i prostitutes

La Fiscalia acusava els exalts càrrecs andalusos (entre els quals els dos expresidents i sis exconsellers) d’haver defraudat fins a 855 milions d’euros a través d’ERO (expedients de regulació d’ocupació) fraudulents, amb la creació d’un sistema d’ajuts públics “totalment opac” al marge “dels ciutadans” i dels controls establerts per la Intervenció General. Un import en principi destinat a la reactivació d’empreses en crisi i ajudar els treballadors. Durant el judici han aparegut despeses en cocaïna i prostitució amb fons públics, empreses fantasma i una xarxa clientelar amb centenars d’empreses, asseguradores, advocats i treballadors implicats.

Cal recordar, a més, que el cas acumula 507 imputats i que queden més sentencies en els pròxims mesos.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut