Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Dimiteix la primera ministra de França setmanes després de la crisi per la polèmica llei d’immigració

La crisi de govern per la llei d'immigració també va provocar la sortida del ministre de Sanitat, Aurélien Rousseau

|

- Publicitat -

La primera ministra de França, Elisabeth Borne, ha dimitit aquest passat dilluns després d’una reunió amb el president francès, Emmanuel Macron. En un missatge a X, Macron ha agraït a la seva fins ara primera ministra la feina “exemplar” que ha fet al capdavant del govern. “Heu tirat endavant el nostre projecte amb el coratge, la implicació i la determinació de les dones d’estat. De tot cor, gràcies”, ha assegurat Macron. La dimissió de Borne arriba setmanes després que esclatés una crisi de govern per l’aprovació d’una polèmica llei d’immigració que va provocar la sortida del ministre de Sanitat, Aurélien Rousseau.

L’Elisi ha publicat al seu web un comunicat breu en què afirma que Borne ha presentat aquest dilluns la dimissió a Macron, que l’ha acceptat. “Assegura, amb els membres del Govern, la gestió de l’actualitat fins al nomenament del nou Govern”, afegeix el text.

Publicitat

A la carta de dimissió, que extracta el rotatiu francès ‘Le Monde’, Borne ha escrit: “Si bé he de presentar la dimissió del meu govern, volia dir-vos com m’apassiona aquesta missió, guiada per la preocupació constant, que compartim, per aconseguir resultats ràpids i tangibles per als nostres conciutadans”. La ja ex primera ministra també ha destacat la “voluntat” del cap de l’Estat de “nomenar un nou primer ministre”.

També a la xarxa social X diversos ministres han agraït la feina que Borne ha fet en els sis mesos que ha estat al capdavant de l’executiu francès i després de setmanes d’incertesa sobre el seu futur provocada per l’aprovació de la polèmica llei d’immigració.

Borne ha exercit quatre càrrecs sota la presidència d’Emmanuel Macron, ministra de Transports, ministra de Transició Ecològica, ministra de Treball i finalment primera ministra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut