Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Dimiteix la ministra de Defensa d’Alemanya per un polèmic missatge sobre la guerra a Ucraïna

|

- Publicitat -

La ministra de Defensa d’Alemanya, la socialdemòcrata Christine Lambrecht, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió davant el canceller, Olaf Scholz. Després de dies d’especulacions, la màxima responsable de les forces armades ha decidit sortir de l’executiu envoltada de polèmica per un missatge que va publicar el Cap d’Any amb declaracions desafortunades sobre la guerra d’Ucraïna.

En aquest missatge, la titular de Defensa agraïa les persones “interessant i genials” a les quals ha conegut per la guerra. A banda d’aquesta qüestió, Lambrecht també estava sota el focus per la seva gestió de l’ajuda militar a Kíiv. “L’atenció que els mitjans de comunicació han posat sobre la meva persona aquests mesos no permet informar i debatre objectivament sobre els militars, la Bundeswehr i les decisions de política de seguretat en interès dels ciutadans d’Alemanya”, ha justificat així la socialdemòcrata la seva dimissió.

Publicitat

La sortida de Lambrecht de l’executiu alemany es produeix en un moment en què el país està repensant la seva concepció de la seguretat i la defensa del país, fins ara un afer que no havia estat prioritari per a Alemanya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut