Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Dimiteix el primer ministre de Portugal, António Costa, per sospites de corrupció i tràfic d’influències

Costa, que insisteix en la seva innocència, diu que el càrrec polític és incompatible amb "la sospita de la pràctica de qualsevol acte criminal"

|

- Publicitat -

El primer ministre de Portugal, António Costa, ha anunciat la seva dimissió aquest dimarts després de fer-se públic que està investigat per la Fiscalia portuguesa per possible prevaricació, corrupció i tràfic d’influències en la concessió de llicències per explotar negocis vinculats a l’hidrogen verd i al liti.

En una compareixença pública després de reunir-se amb el president de la república portuguesa, Marcelo Rebelo da Sousa, Costa ha apuntat que el càrrec de primer ministre és incompatible amb “la sospita de la pràctica de qualsevol acte criminal”. Tot i això, Costa també ha assegurat que no ha comès cap delicte.

Publicitat

El mandatari lusità ha expressat la seva plena confiança en la justícia. “Una de les grandeses de la democràcia és que ningú està per sobre de la llei. Sigui un alcalde, un ministre o un primer ministre”, ha subratllat, en la compareixença en què ha anunciat que deixa el càrrec que ha ocupat gairebé durant 8 anys. A més, ha manifestat que el judici més important és el de la seva consciència i ha destacat que, en aquest sentit, està “totalment tranquil”.

Registres a la residència oficial i a diversos ministeris 

La policia de seguretat pública ha posat en marxa diversos registres, els quals han inclòs la residència oficial del primer ministre, els ministeris d’Acció Climàtica i d’Infraestructures i Medi Ambient i diversos organismes públics, entre d’altres.

De fet, la fiscalia portuguesa ha emès ordres de detenció contra el cap del gabinet del primer ministre i l’alcalde de Sines, municipi on es troba el projecte d’hidrogen verd. Per altra banda, també han sigut declarats com a sospitosos el ministre d’Infraestructures, Joao Galamba, i el president del consell directiu de l’Agència Portuguesa de l’Ambient.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut