Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Dimiteix el director de Frontex, acusat de violar els drets humans de migrants i refugiats

|

- Publicitat -

El director executiu de l’Agència pel control de la frontera exterior de la UE (FRONTEX), Fabrice Leggeri, ha presentat aquest divendres la seva dimissió. Leggeri ha estat acusat en diverses ocasions de violar els drets humans per les devolucions en calent de persones al Mediterrani.

Precisament, en els pròxims dies s’espera que l’Oficina Europea de lluita contra el Frau (OLAF) faci públic un informe que podria apuntar a irregularitats en la seva gestió, arran de múltiples denúncies que hi ha hagut sobre possibles devolucions il·legals a la frontera entre Grècia i Turquia, cosa que està prohibida segons la legislació internacional.

Publicitat

En la seva carta de dimissió, Leggeri ha assegurat que es posava “en mans del consell administratiu de l’agència”, i ha afirmat que el seu mandat “ha estat modificat”. No obstant això, aquest mateix divendres, fonts de la Comissió Europea han negat que el seu mandat hagi estat revisat, i han recordat que el treball de l’agència “continua sent el d’ajudar els estats a protegir les fronteres exteriors de la Unió Europea i a complir amb els drets fonamentals”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut