Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Diferents òrgans internacionals alerten Espanya de possibles turbulències econòmiques

|

- Publicitat -

Brussel·les avisa al Gobierno que haurà de “mirar” les “conseqüències” de l’augment de la despesa pública

L’eurocomissari d’Economia, Paolo Gentiloni, ha avisat al govern espanyol que haurà de “mirar” les “conseqüències” de l’augment de la despesa pública. “Compartim l’objectiu general del govern espanyol de treballar per una economia sostenible en l’àmbit social i mediambiental. Evidentment, haurem de mirar les conseqüències de la despesa pública que hi ha en el programa de govern”, ha dit Gentiloni.

Publicitat

L’FMI rebaixa en les previsions del ministeri d’economia espanyol

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha reduït en dues dècimes la previsió de creixement de l’economia espanyola per al 2020, fins a l’1,6%, després que en l’anterior informe, del 15 d’octubre, la situés en l’1,8%. Per al 2021, l’FMI també pronostica un augment de l’1,6%. D’altra banda, les previsions per al 2020 a nivell mundial són d’un creixement del 3,3% per a l’any que ve i del 3,4% per al 2021, mentre que es rebaixa en una dècima l’estimació de l’any passat, del 3% al 2,9%

Cas omís del Gobierno

La vicepresidenta d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha restat importància a la rebaixa de l’FMI i ha declarat que “està en la línia de la d’altres organismes”. Segons la vicepresidenta d’Afers Econòmics, “l’ajust més elevat” previst per l’FMI s’explica perquè és la primera vegada que l’organisme té en compte la nova metodologia de càlcul de l’INE. Pel que fa als pressupostos de l’Estat, Calviño ha demanat “flexibilitat” a Brussel·les per fer compatible la reducció del dèficit i el deute amb el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut