Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Costa diu que l’ambaixada espanyola a Islàndia no és benvinguda a un acte internacional perquè s’ha autoconvidat

El vicepresident del Parlament mostra un e-mail que ha rebut dels representants espanyols al país a tocar del Cercle Polar Àrtic

Gerard Sesé
Gerard Sesé 16/01/2020
Pla mitjà del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, en roda de premsa des del Parlament el 5 de novembre del 2019

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, diputat de JxCat, ha sorprès avui a les xarxes quan ha publicat un e-mail que ha rebut del ministeri de l’exterior del Gobierno a Twitter.

El motiu, denunciar que l’ambaixada espanyola a Islàndia s’ha “autoconvidat” a la reunió que té demà amb el president del Parlament del país a tocar del Cercle Polar Àrtic.

Costa qualifica aquesta acció com d'”un gest molt poc diplomàtic” i avisa que els representants de la diplomàcia espanyola “no són benvinguts”. Sigui com sigui, davant la impossibilitat d’evitar la seva presència, també assegura que “no aconseguiran silenciar la nostra denúncia de la repressió”.

El vicepresident del Parlament està de gira per l’Atlàntic Nord i avui és de visita oficial a les Illes Fèroe, on s’ha reunit amb el president del Parlament, Jógvan á Lakjuni, el ministre d’Afers Exteriors, Jenis av Rana i diversos diputats.