Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Corinna no se’n fia de les clavegueres de l’Estat i vol declarar a l’ambaixada espanyola a Londres

|

- Publicitat -

Les clavegueres de l’Estat han demostrat estar disposades a tot per tal de mantenir la unitat d’Espanya. Amb el procés català n’hi ha un munt d’exemples, amb la persecució als exiliats també i en la defensa de la Corona espanyola, insígnia de la unitat espanyola, també.

És per aquest motiu que l’examant del borbó decrèpit, l’exrei d’Espanya Juan Carlos I, no té cap intenció de trepitjar sòl hispà.

Publicitat

Tal com explica ElEspañolCorinna Larsen, ha recorregut la decisió del jutge GarcíaCastellón de citar-la a declarar presencialment a l’Audiència Nacional espanyola a Madrid el pròxim 28 de setembre.

GarcíaCastellón, instructor del cas Tandem (el cas sobre el comissari José Manuel Villarejo), vol que Larsen vingui a Espanya a declarar com a investigada per presumptes delictes de suborn i revelació de secrets a causa d’un suposat encàrrec que hauria fet el 2016 a l’expolicia perquè esbrinés si una assistent personal de l’empresària estava filtrant dades sobre ella.

La defensa de Larsen, que exerceix el prestigiós lletrat José Antonio Choclán, qüestiona la reobertura de l’anomenada peça Carol, que ha estat arxivada des de setembre de 2018. El passat 27 de juliol, GarcíaCastellón aprofitant dos àudios que es trobaven en el cas Tàndem des de gener de 2019 -sense que mereixessin cap actuació per part de l’instructor- per reiniciar la recerca contra Larsen.

La defensa considera que el jutge s’ha equivocat perquè “les resolucions fermes són invariables”, de manera que el magistrat no pot canviar-les al marge dels supòsits que preveu la llei. I és que el mateix GarcíaCastellón va accedir a prendre declaració a Corinna Larsen per videoconferència al valorar la “utilitat” d’aquesta via, afirmant textualment que “podia generar un resultat raonablement equiparable al de la presència física al jutjat”. Ara, però, en acusar-la de delictes d’una peça separada, la del cas Carol i no Tandem, vol que vagi a l’Audiència Nacional. Un canvi de criteri sospitós.

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya

“La resposta a la proposta de col·laboració de Larsen és una degradació de la seva situació, obligant-la a traslladar-se a Espanya per declarar com investigada”, afegeix Choclán. Això “no només deixa sense efecte una resolució prèvia que ha adquirit fermesa, sinó que resulta mancada de fonament, la qual cosa s’agreuja encara més si es tenen en compte les actuals circumstàncies excepcionals per la Covid-19”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut