Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1584
La República

Cop de la Unió Europea a la tortura a les places de toros d’Espanya

El Parlament Europeu rebutja seguir subvencionant la tauromàquia a través de la PAC

Redacció 22/10/2020

Catalunya ja va abolir les corrides de toros a les places l’any 2010 malgrat els esforços de partits i entitats espanyolistes d’evitar-ho. Ara, els partidaris de la tortura fins a la mort dels braus han rebut un nou cop i aquest cop des del sí de la Unió Europea.

I és que l’Eurocambra ha votat a favor de deixar de subvencionar la tauromàquia a través de la Política Agrària Comuna, coneguda com la PAC, una política de subvencions molt qüestionada perquè provoca l’empobriment dels països en vies de desenvolupament, ja que els fa absolutament vulnerables a l’exportació de productes agrícoles.

Amb 335 vots a favor, 297 en contra i 60 abstencions, el Parlament Europeu ha rebutjat que se segueixi subvencionant la cria de “els caps de bestiar la destinació final sigui la venda per a activitats relacionades amb la tauromàquia, siguin venudes directament o a través d’intermediaris”.

Ara caldrà que el Parlament negociï amb el Consell Europeu i la Comissió Europea el text definitiu de la PAC. Segons explica Publico.es, l’Associación de Veterinarios Abolicionistas de la Tauromaquia i del Maltrato Animal (AVATMA) explica que en els últims anys prop de 600 empreses ramaderes han rebut un total de 430 milions d’euros en subvencions a través de la PAC.