Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Condemnats quatre guàrdies civils per insults a un company: “Arriba España y muerte a los maricones”

|

- Publicitat -

Un jutjat militar condemna a quatre guàrdies civils destinats en Noia (la Corunya) per vexar un company amb comentaris homòfobs i amenaces durant quatre anys, segons explica un article publicat a eldiario.es. L’escarni era brutal i la sentència recopila insults com: “Los maricones no deberían de estar en la Guàrdia Civil”, “arriba España y muerte a los maricones” o “prefiero tener un hijo muerto o drogadicto que maricón”.

Publicitat

No es tracta d’un fet puntual, ja que aquests assetjadors uniformats actuaven “de manera concurrent, conjunta i persistent” des de 2010, segons exposa el tribunal. Ara, mitjançant el Codi Penal Militar, els condemnen per “abús d’autoritat” a deu mesos de presó i deu mil euros d’indemnització pels danys psíquics i morals causats a la víctima, que va patir una crisi d’ansietat i està de baixa per un diagnòstic de “trastorn mental sever” fruit de l’assetjament continuat.

La víctima no només era perseguida per la seva orientació sexual, els guàrdies civils també el titllaven d’incompetent per desprestigiar-lo en l’àmbit professional. Uns insults, que van traspassar les parets de la caserna i que es van expandir per la localitat, agreujant encara més la seva situació.

A més, denuncia la passivitat del seu superior, que es va limitar a dir que no els fes cas, tot i estar obligat a actuar en casos de discriminació o assetjament per orientació sexual. Ara, aquest sergent menteix i nega ser coneixedor dels comentaris despectius que rebia la víctima. La sentència de moment no és ferma i ha estat portada al Supremo, que en casos similars ha absolt els assetjadors, deixant impune l’homofòbia a la Guàrdia Civil.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió