Dissabte, 11 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

Comín: “El suplicatori mostrarà, com mínim, un Parlament Europeu molt dividit”

“No hi ha cap sorpresa sobre que el suplicatori s’accepti al Parlament Europeu”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 16/01/2020
Primer pla de 'eurodiputat electe de 'Junts' i exconseller de Salut d'ERC, Toni Comín, durant l'entrevista amb l'ACN, a Lovaina el 13 de setembre del 2019.

El conseller a l’exili i ara eurodiputat Toni Comín ha atès avui el programa de la tarda de TV3, ‘Tot es mou’ per parlar de l’acceptació a tràmit del parlament Europeu del suplicatori demanat per Espanya.

Comín ha dit que no hi ha cap sorpresa i que tot ho tenen previst. S’ha mostrat completament convençut que l’Eurocambra l’haurà de rebutjar perquè “el jutge espanyol Pablo Llarena no té competències per demanar-lo i la petició ha d’anar a un jutge ordinari”. També ha recriminat que qui ha de presentar el suplicatori és “el Minsiterio de Justicia i no pas el magistrat Carlos Lesmes del TS”.

A part dels arguments jurídics formals, Comín ha recordat que hi ha també arguments jurídics de fons i que els posaran “sobre la taula”.

Així doncs, augura que “el parlament europeu haurà de rebutjar el suplicatori. S’està intentant judicialitzar un tema polític que no s’ha de resoldre per la via penal”.

El conseller a l’exili ha explicat que serà una oportunitat per explicar a l’Eurocambra que “la justícia espanyola s’ha atribuït una funció que és venjar-se del moviment independentista català i salvar la unitat de la pàtria atropellant el que calgui” i que posaran de manifest que “la justícia espanyola ha perdut la racionalitat pròpia d’una justícia democràtica”.

Sobre la possibilitat que prosperi el suplicatori, Comín ha dit que “potser perdem la votació però guanyarem políticament: normalment s’aproven per unanimitat i, com a mínim, veurem una divisió important a l’hemicicle”.

Relacionats