Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Comença una vaga de fam caminant d’Estrasburg a Brussel·les per la llibertat de Catalunya i d’Assange

|

- Publicitat -

En Jorge Fernández, activista internacional pels drets humans, va estar sense menjar més de 50 dies a plaça Catalunya per a exigir al consistori municipal un seguit de mesures per a millorar les condicions de vida i les ajudes a les persones sense sostre. En aquella ocasió va deixar-ho amb una infecció d’orina, marejos i danys als ronyons.

Aquest cop, el gallec repeteix la gesta i inicia una vaga de fam amb un repte afegit: també anirà a peu d’Estrasburg a Brussel·les, les dues capitals de la Unió Europea que alberguen els parlaments europeus.

Publicitat

En Jorge va desplaçar-se a la capital de l’Alsàcia francesa per a manifestar-se a la concentració del 2 de juliol juntament amb 10.000 persones més. Un cop acabada la manifestació va explicar a través de les xarxes que iniciava la caminada i la vaga de fam. La República ha pogut parlar amb ell per saber com afrontarà aquesta proesa: més de 400 quilòmetres en condicions extremes.

En Jorge ens ha explicat que anirà acompanyat només de dues persones i que la idea és fer uns 5 quilòmetres al dia, la resta serà en vehicle. A més, explica que dormirà al ras, allà on pugui. “A veure fins on puc arribar” explica. La premissa és només beure líquids, que bàsicament només seran “Aquarius i cafè amb sucre”.

Explica que el motiu de l’acció, que es du a terme sota el lema #FreeSpeech, l’activista internacional exigeix “la llibertat de Julian Assange i del poble català”. Assange és conegut per ser el fundador, editor i portaveu del lloc web WikiLeaks i detingut de manera obscura a l’ambaixada de l’Equador al Regne Unit.

La caminada ha començat avui a les 8 de la tarda així com la vaga de fam. Tota aquesta heroïcitat s’anirà explicant a través d’aquest perfil de Twitter.

Et pot interessar  El Regne Unit atura l'extradició "imminent" d'Assange i demana més "garanties" als EUA
Publicitat

Opinió

Minut a Minut