Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Comença una vaga de fam caminant d’Estrasburg a Brussel·les per la llibertat de Catalunya i d’Assange

Ell és en Jorge Fernández, activista pels drets humans, que ja va estar sense menjar més de 50 dies a plaça Catalunya

Gerard Sesé 03/07/2019
L'activista pels drets humans, Jorge Fernández

En Jorge Fernández, activista internacional pels drets humans, va estar sense menjar més de 50 dies a plaça Catalunya per a exigir al consistori municipal un seguit de mesures per a millorar les condicions de vida i les ajudes a les persones sense sostre. En aquella ocasió va deixar-ho amb una infecció d’orina, marejos i danys als ronyons.

Aquest cop, el gallec repeteix la gesta i inicia una vaga de fam amb un repte afegit: també anirà a peu d’Estrasburg a Brussel·les, les dues capitals de la Unió Europea que alberguen els parlaments europeus.

En Jorge va desplaçar-se a la capital de l’Alsàcia francesa per a manifestar-se a la concentració del 2 de juliol juntament amb 10.000 persones més. Un cop acabada la manifestació va explicar a través de les xarxes que iniciava la caminada i la vaga de fam. La República ha pogut parlar amb ell per saber com afrontarà aquesta proesa: més de 400 quilòmetres en condicions extremes.

En Jorge ens ha explicat que anirà acompanyat només de dues persones i que la idea és fer uns 5 quilòmetres al dia, la resta serà en vehicle. A més, explica que dormirà al ras, allà on pugui. “A veure fins on puc arribar” explica. La premissa és només beure líquids, que bàsicament només seran “Aquarius i cafè amb sucre”.

Explica que el motiu de l’acció, que es du a terme sota el lema #FreeSpeech, l’activista internacional exigeix “la llibertat de Julian Assange i del poble català”. Assange és conegut per ser el fundador, editor i portaveu del lloc web WikiLeaks i detingut de manera obscura a l’ambaixada de l’Equador al Regne Unit.

La caminada ha començat avui a les 8 de la tarda així com la vaga de fam. Tota aquesta heroïcitat s’anirà explicant a través d’aquest perfil de Twitter.