Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Cleca judicial a un periodista per inventar-se que Plataforma per la Llengua finança l’exili de Puigdemont

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua ha aconseguit una victòria judicial, després de denunciar el periodista Marcos Lamelas, del diari espanyolista El Confidencial, per una sèrie d’informacions falses contra l’organització.

Lamelas es va inventar que Plataforma per la Llengua Europa —l’entitat a Bèlgica— i la membre de l’executiva, Marga Payola, van malversar fons públics per finançar l’exili de Carles Puigdemont. En aquesta línia, assegurava que l’ONG del català és “la principal associació de suport a Puigdemont a Bèlgica”.

Publicitat

Unes afirmacions falses que la justícia ja ha castigat: Lamelas ha estat condemnat pel Tribunal de Primera Instància de Brussel·les per calumniar i difamar la Plataforma i Payola. L’entitat ha demostrat davant del jutge belga que aquestes afirmacions són falses mitjançant la informació extreta de comptes bancaris i factures.

“El jutge belga considera que la publicació d’aquests articles a El Confidencial i a les seves xarxes socials ha generat un greuge contra l’entitat que ha perjudicat la seva imatge i credibilitat”, ha exposat l’ONG en un comunicat. A més, recorda que les “acusacions difamatòries” han estat compartides per diversos diputats de Ciudadanos al Parlament de Catalunya.

Els casposos titulars ja retraten el joc brut de Lamelas: “El gran lobby del catalán abrió en secreto una filial belga tras los pasos de Puigdemont” i “Plataforma per la Llengua ya es la principal asociación de apoyo a Puigdemont en Bélgica”.

Plataforma per la Llengua no ho fa per diners, de fet, només demanava un euro d’indemnització, però reclama que el mitjà i tots els qui van donar credibilitat a les notícies falses del periodista rectifiquin i es facin ressò de la condemna.

“L’entitat anima tothom a denunciar aquests delictes d’odi contra els qui volen treballar a favor de la llengua catalana”, ha expressat l’ONG, tot seguit, per lamentar que les difamacions d’aquesta mena no són condemnades als tribunals espanyols.

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut