Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Charles Michel es presentarà a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny

L'actual president del Consell Europeu alerta que "el projecte europeu està davant d'una croada, i cal impulsar la legitimitat de la democràcia"

|

- Publicitat -

L’actual president del Consell Europeu, Charles Michel, ha anunciat la seva candidatura a les eleccions al Parlament Europeu programades pel pròxim 9 de juny, segons han informat els diaris ‘De Standaard’, ‘Le Soir’ i ‘La Libre’ aquest diumenge. En el supòsit que Michel sigui escollit eurodiputat, renunciarà al seu càrrec actual al capdavant del Consell Europeu. No obstant això, mantindrà la presidència del Consell Europeu fins que hagi de recollir l’acta, previsiblement a mitjans de juliol, tal com indica el règim de compatibilitats de l’Eurocambra.

L’expresident de Bèlgica té la intenció de liderar la campanya electoral com a cap de llista dels liberals del Moviment Reformista Belga (MR), en el que és un any electoral clau per tal de determinar el pes de l’extrema dreta al bloc comunitari i el futur de l’aliança tradicional entre populars. Així mateix va expressar-ho també Michel en anunciar la seva candidatura: “El projecte europeu està davant d’una croada, i cal impulsar la legitimitat de la democràcia. I vull ser part de l’equip que construeixi aquest projecte europeu”.

Publicitat

Segons les normatives de compatibilitat, Michel mantindrà la presidència del Consell Europeu fins a mitjan juliol, moment en què recollirà l’acta si resulta elegit com a eurodiputat. La seva decisió respon a la voluntat de contribuir activament a la construcció i consolidació del projecte europeu en aquest moment crucial.

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut