Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

Cessen l’ambaixadora espanyola a Moçambic per abusos al personal

Nou cas de supremacisme espanyol?

Redacció
Redacció 09/08/2019
Carmen Bujan, rodejada a Mozambique | Manhica.org

Els catalans ja estem acostumats al tracte supremacista de gran part dels espanyols cap a nosaltres. Per a Espanya, però, és notícia quan això es produeix fora de les fronteres estatals i el poble castigat no és el català.

El diari ElConfidencial explica que la fins ara ambaixadora d’Espanya a la República de Moçambic, Carmen Buján Freire, ha estat destituïda del càrrec per “abusos al personal”, la majoria de raça negra, i “mala utilització de fons”, segons una font pròxima al cas que ha tingut accés el mitjà citat.

Fonts del Ministeri d’Afers Exteriors han explicat que desconeixen aquesta informació, però a la web de Transparencia de l’Administración General del Estado consta que Buján va ser ambaixadora del país africà fins al passat 12 de juliol de el 2019.

Llicenciada el Dret per la Universitat de Santiago de Compostel·la i Master of Law ‘en Estudis Legals Europeus per la Universitat d’Exeter (Regne Unit), Buján ha estat ambaixadora de Moçambic i Esuatini (abans Swazilàndia) des 2018 i va ingressar a la Carrera Diplomàtica el desembre de 1993.