Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Catalunya ja és un problema europeu: Ja no queden bitllets d’avió per anar a Estrasburg el 2 de juliol

|

- Publicitat -

Catalunya ja és un problema europeu: l’organització Pugem i Omplim Estrasburg és una iniciativa d’un conjunt de Ciutadans que va llançar la idea de promoure una manifestació massiva, cívica i pacífica, el dia 2 de juliol, davant del Parlament Europeu a Estrasburg de denúncia i reivindicació.

La República ha pogut parlar amb els seus organitzadors i asseguren que “no anem a Estrasburg a pidolar sinó a exigir que es respectin els nostres drets perquè no siguin vulnerats. Els eurodiputats no han de jurar la Constitución per a exercir, cap Estat està per sobre d’Europa” narren convençuts. En aquest sentit asseguren que la manifestació es fa “com a catalans i, sobretot, com a europeus” i expliquen que “com a ciutadans de Catalunya no som menys que un francès o un estonià”. I encara van més enllà i expliquen que denunciaran que “s’han vulnerat drets europeus amb la complicitat del president del PE, Antonio Tajani” el polític que assegura que Mussolini va fer “coses positives”.

Publicitat

A més, la concentració també defensarà l’autodeterminació de Catalunya i la realització d’un referèndum supervisat per les Institucions de la Unió Europea que permeti als Catalans decidir lliurement el seu futur”. Ja s’hi han sumat diferents col·lectius, des de juristes que aniran togats fins a sanitaris que ofereixen suport. També el Consell per a la República així com l’Assemblea Nacional Catalana, l’Associació de Municipis per la Independència, Poble Lliure, Crida Nacional, Reagrupament Independentista, Demòcrates de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya.

En aquesta línia han presentat un manifest que ja han firmat unes 15.000 persones on reivindiquen els drets dels Eurodiputats catalans de poder exercir el mandat que li van atorgar 1.700.000 Ciutadans Europeus de Catalunya. Un text que faran arribar al President i Vicepresidents del Parlament Europeu, al President i membres de la Comissió Europea i al President del Consell Europeu. Així mateix, volen fer arribar-lo a la Ciutadania Europea a través dels mitjans de comunicació i plataformes cíviques.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"

Es preveu una gran mobilització

Amb el precedent encara fresc de la manifestació a Brussel·les el 7 desembre del 2017 on hi van assistir unes 60.000 persones, la mobilització a Estrasburg per aquest 2 de juliol es preveu força concorreguda malgrat que sigui un dia entre setmana i no festiu. Els organitzadors han explicat que fa hi ha pobles on van pel quart autocar i que ja no hi ha vols d’avió de companyies privades, cap directe sinó a aeroports pròxims. És per aquest motiu que l’ANC ha iniciat el procés d’oferir vols xàrter a través d’agències de viatges. A més, molta gent podrà anar amb vehicle privat (unes 11 hores de cotxe) un trajecte més curt que anar a Brussel·les.

En aquest perfil de Twitter, es coordinen tots els viatges que s’organitzen a nivell local.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut