Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Casado critica l’Estat d’alarma per Madrid quan en lloava l’aplicació a Catalunya

|

- Publicitat -

El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat aquest divendres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’haver aplicat l’estat d’alarma a Madrid i no a altres territoris com Navarra o Catalunya de manera “injusta” i amb “finalitats electorals”. Ha demanat al president espanyol que comparegui al Congrés per explicar la decisió, i ha expressat el seu suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que havia adoptat “mesures eficaces”. Aquest estat d’alarma, segons Casado, és “ruïnós” i genera “alarmisme”. En tot cas ha afirmat que la Comunitat de Madrid complirà les mesures imposades: “Nosaltres complim la llei”.

Casado ha justificat que la Comunitat de Madrid no hagi adaptat el seu pla a les peticions del govern espanyol per evitar l’estat d’alarma. Ha adduït que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ja va dictar que l’ordre del Ministeri “no és vàlida” i per tant aprovar de ou les mateixes mesures suposaria “prevaricar”.

Publicitat

“Demonitzar” el PP

“Hem fet tot el possible per pactar una normativa per complir el que diu el TSJM i alhora ser lleials amb qui té el comandament únic sanitari que és el govern de la nació”, ha afirmat perquè “no es pot demonitzar els madrilenys”. En aquest punt ha acusat el govern de Sánchez d’intentar “demonitzar” les zones on governa el PP.

En aquest marc ha afirmat que el Ministeri de Sanitat ha “mentit en els xifres” i ha actuat sense cap base científica. “Crec que el ministre Illa hauria de ser més humil i el president del govern espanyol hauria de mentir menys”, ha afirmat.

Et pot interessar  La Fiscalia denuncia per frau fiscal l'empresari Alberto González Amador, parella d'Isabel Díaz Ayuso

“No hi haurà avançament electoral a Madrid”

Casado ha assegurat també que malgrat la situació “no hi haurà avançament electoral a Madrid” i ha recordat que la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, va apuntar també que no donaria suport a una moció de censura contra Isabel Díaz Ayuso. Ha expressat el “suport total” del PP a la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut