Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Carmena compra el relat de l’espanyolisme i assegura que el judici contra l’independentisme serà “just”

Contradiu així també a Colau, qui reclama un judici just i imparcial

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha declarat sobre el procés sobiranista que s’ha d’afirmar, no preguntar, que serà un judici just, com ha assenyalat en una entrevista a la Cadena Ser, recollida per Europa Press, després que la seva homòloga a Barcelona, Ada Colau, hagi reclamat un judici just i imparcial per als líders independentistes.

“Construïm la democràcia per resoldre tots els conflictes. Hem d’afirmar que serà un judici just i a partir d’aquí tots opinarem”, ha sostingut. Dubtar d’això “fa mal a la Justícia i a Espanya”, ha indicat.

Publicitat

Carmena ha afirmat que entén el que Colau volia dir, que també va remarcar que ella no és jurista: “Entenc què diu però cal afirmar que tenim un sistema judicial del qual ens hem de sentir orgullosos”, ha manifestat.

Suport a la figura del relator

Per altra banda, ha donat suport a la figura d’un mediador i ha plantejat que s’apliqui la mateixa recepta que es va fer servir per solucionar la qüestió del terrorisme al País Basc, on “es va aplicar la llei però també es va fer parlant, escoltant i demanant ajuda”.

L’alcaldessa ha assegurat que se sent orgullosa del país i de la seva democràcia, en la qual “caben tots perquè no hi ha espanyols de bé o mals espanyols”. Amb la figura del relator com a qüestió de fons, la regidora ha recordat que a tot el món existeix la figura del mediador per resoldre conflictes.

“Per què hem de prescindir de la mediació? Quan l’autoritat escolta no es desprestigia sinó que s’humanitza”, ha matisat, i ha seguit la mateixa línia de pensament que la que li va transmetre el cap de setmana passat el papa en una entrevista privada, en la qual els dos van destacar la importància d'”humanitzar la política”.

“La política no pot ser una estructura formal sense res més. Cal parlar i escoltar-se”, ha defensat l’alcaldessa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut