Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Canadà prohibeix als estrangers no residents comprar habitatges per controlar l’especulació i els preus

|

- Publicitat -

El govern de Justin Trudeau ha prohibit la compra d’habitatges i immobles als estrangers no residents al Canadà durant almenys 2 anys. La mesura, que va entrar en vigor el passat diumenge, 1 de gener, pretén controlar els preus dels habitatges i l’especulació, la qual s’ha accentuat arran de la pandèmia, però que ja feia temps que ofegava el mercat immobiliari canadenc. Es tracta d’una mesura que territoris com les Illes Balears, on la població estrangera posseeix més del 30% dels habitatges, també estudia implementar.

El primer ministre canadenc ja va prometre, l’any 2019 durant la campanya electoral, controlar el mercat immobiliari i els preus de l’habitatge, que de per si ja estaven disparats. La pandèmia de la COVID-19 només va fer que accentuar aquesta situació, perquè va ser just quan van començar a produir-se nombroses operacions immobiliàries per part de grans empreses i inversors estrangers, fins al punt de provocar una situació alarmant de manca d’habitatge i preus disparats que els canadencs no podien assumir. “Les cases són per les persones, no pels inversors”, va etzibar Trudeau.

Publicitat

Davant aquesta situació, el passat mes d’abril de 2022, el govern de Trudeau va presentar el projecte pressupostari pels anys 2022 i 2023 en el qual la reducció del dèficit fiscal i l’abaratiment de l’habitatge al país eren els punts principals, segons recull elDiario.es. El mateix mitjà informa que dels 31.200 milions de dòlars canadencs amb què compta el govern, una tercera part es destina a comprar habitatges més assequibles pels habitants del país.

Es tracta d’una mesura que altres territoris amb una problemàtica similar, com ara les Illes Balears, també estudien posar en marxa. A les Illes, el 30% dels habitatges són propietat d’estrangers que no hi resideixen, i la ràtio de compra supera el 40% de les operacions que es fan, amb 23 propietats venudes a estrangers cada dia. El Parlament va aprovar una iniciativa en aquesta línia, constituint-se una comissió de treball que estudia la viabilitat legal d’aquesta mesura, però de la qual encara no s’ha sabut cap altra novetat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut