Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Campuzano demana que l’independentisme pacti amb l’unionisme

Carles Campuzano, ha fet una crida per arribar a acords amb els no-independentistes sobre el futur de Catalunya, perquè a parer seu el conflicte polític no es resol unilateralment amb […]

Redacció
Redacció 28/12/2018

Carles Campuzano, ha fet una crida per arribar a acords amb els no-independentistes sobre el futur de Catalunya, perquè a parer seu el conflicte polític no es resol unilateralment amb “dreceres”, ni amb “solucions màgiques”, ni amb “imposicions”.

En un article publicat al seu blog i recollit per Europa Press, Campuzano reconeix que els processos judicials contra els independentistes “indignen” i “revolten”, i que hi ha una “enorme energia col·lectiva” que reclama la llibertat dels presos, però adverteix que aquest assumpte té “el risc d’impedir fer política”.

Segons el portaveu, “la resposta a l’actual situació només pot venir des de les solucions polítiques, acordades i confirmades pels ciutadans de Catalunya”, perquè “no hi ha dreceres, ni solucions màgiques, ni moments que canvien les dinàmiques de fons”. Per Campuzano, cal buscar “solucions democràtiques” que “necessàriament hauran de respondre la lògica del no impedir cap proposta, ni d’imposar cap solució”.

“I és que avui el coratge en política es s’ha de veure sobretot en la capacitat de pactar i acordar, que és el que demana la immensa majoria dels catalans i catalanes, tant d’aquells qui defensem la independència com d’aquells qui defensen la continuïtat a Espanya”, subratlla.

Enemics de les solucions acordades

En aquest sentit, Campuzano defensa la idea de “recuperar el centre polític”, encara que admet que a Catalunya això “sembla que vagi en contra de la lògica del temps”.

De fet, es queixa “dels pocs, però molt cridaners, que sembla que només tinguin com a aspiració disparar contra els qui defensen i treballen activament en la recerca de solucions acordades”. “Són més encara a la resta de l’Estat, tant a l’esquerra com a la dreta, que només saben viure instal·lats en el conflicte de manera permanent, a la recerca dels corresponents rèdits electorals”, es lamenta.