Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Campuzano demana que l’independentisme pacti amb l’unionisme

El portaveu del PDeCAT al Congreso assegura que la solució “no es pot imposar"

|

- Publicitat -

Carles Campuzano, ha fet una crida per arribar a acords amb els no-independentistes sobre el futur de Catalunya, perquè a parer seu el conflicte polític no es resol unilateralment amb “dreceres”, ni amb “solucions màgiques”, ni amb “imposicions”.

En un article publicat al seu blog i recollit per Europa Press, Campuzano reconeix que els processos judicials contra els independentistes “indignen” i “revolten”, i que hi ha una “enorme energia col·lectiva” que reclama la llibertat dels presos, però adverteix que aquest assumpte té “el risc d’impedir fer política”.

Publicitat

Segons el portaveu, “la resposta a l’actual situació només pot venir des de les solucions polítiques, acordades i confirmades pels ciutadans de Catalunya”, perquè “no hi ha dreceres, ni solucions màgiques, ni moments que canvien les dinàmiques de fons”. Per Campuzano, cal buscar “solucions democràtiques” que “necessàriament hauran de respondre la lògica del no impedir cap proposta, ni d’imposar cap solució”.

“I és que avui el coratge en política es s’ha de veure sobretot en la capacitat de pactar i acordar, que és el que demana la immensa majoria dels catalans i catalanes, tant d’aquells qui defensem la independència com d’aquells qui defensen la continuïtat a Espanya”, subratlla.

Enemics de les solucions acordades

En aquest sentit, Campuzano defensa la idea de “recuperar el centre polític”, encara que admet que a Catalunya això “sembla que vagi en contra de la lògica del temps”.

De fet, es queixa “dels pocs, però molt cridaners, que sembla que només tinguin com a aspiració disparar contra els qui defensen i treballen activament en la recerca de solucions acordades”. “Són més encara a la resta de l’Estat, tant a l’esquerra com a la dreta, que només saben viure instal·lats en el conflicte de manera permanent, a la recerca dels corresponents rèdits electorals”, es lamenta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut