Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Bufetades a la policia espanyola per obtenir medalles per haver exercit la violència a Catalunya

Agents espanyols es querellen contra Marlaska per “prevaricar” en el repartiment de condecoracions al Principat

Redacció 22/02/2020
Fernando Grande - Marlaska, ministre d'Interior / Gobierno

Bufetades a la policia espanyola per a ser reconeguts com els més repressors i opressors de Catalunya. Així es podria definir la lamentable guerra oberta dins el cos espanyol després que diferents agents s’han querellat contra el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, pel que consideren un repartiment injust de les condecoracions als agents desplegats a Catalunya en els disturbis després de la sentència del judici farsa contra l’independentisme. Creuen que s’ha comès “prevaricació” al “discriminar” a part dels policies que també van formar part de l’operatiu.

L’impulsor d’aquestes mesures judicials ha estat el Sindicat Unificat de Policia (SUP). A través del seu gabinet jurídic ha interposat una querella davant la Sala Segona del Penal del Tribunal Suprem “per un possible delicte de prevaricació” del titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Tal com explica ElEspañol, el sindicat ha explicat que ha estat necessari presentar la querella al Tribunal Suprem per la condició d’aforat del ministre de l’Interior: “Reclamem la investigació d’un possible delicte de tramitació dels reconeixements professionals per l’Operació Ícaro”

El 27 de gener es va publicar el llistat de 322 medalles concedides als policies nacionals en reconeixement a la feina que van exercir en el manteniment de l’ordre públic.

Segons SUP aquestes condecoracions “han suposat discriminar molts altres funcionaris que van participar en el mateix desplegament i amb responsabilitats i riscos idèntics”.

Així mateix, el SUP sol·licita que es reformi la Llei de concessió de condecoracions per posar fi a les “discriminacions” en el repartiment de medalles: “Així és ho estem fent arribar als grups parlamentaris de Congrés i Senat amb els que estem mantenint reunions”.