Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Brussel·les proposa una “restricció temporal dels viatges no-essencials” cap a la UE durant 30 dies pel coronavirus

|

- Publicitat -

La mesura no afectarà el transport de mercaderies ni als ciutadans de la UE

Brussel·les proposa una “restricció temporal dels viatges no-essencials” cap a la UE durant 30 dies i “vies ràpides” pel sector econòmic pel coronavirus. “Es podrà prolongar el temps que faci falta”, ha anunciat la presidenta de la Comissió Europea. La mesura no afectarà el transport de mercaderies ni als ciutadans de la UE . La prohibició d’entrada a la UE no afectaria estrangers amb permisos de residència o familiars al bloc, diplomàtics i personal “essencial” per lluitar contra el coronavirus, com metges, experts o investigadors.

Publicitat

L’FMI està “preparat” per mobilitzar un bilió d’euros en capacitat de préstec contra la pandèmia

El Fons Monetari Internacional (FMI) creu que la necessitat que hi hagi estímuls fiscals “coordinats” i “sincronitzats” per fer front al coronavirus és “cada cop més forta”. “La resposta fiscal dels països del G20 ha estat oportuna però fins ara encara està per sota de la de de la crisi financera”, ha assegurat la directora gerent de l’organisme, Kristalina Georgieva, en un text en què ha reclamat als estats que gastin més. A més, Georgieva ha anunciat que l’FMI està “preparat” per mobilitat un bilió de dòlars en capacitat de préstec per ajudar els estats a fe front a “l’impacte econòmic, humanitari i financer” del covid-19.

Georgieva proposa estímuls fiscals i monetaris, juntament amb mesures per garantir l’estabilitat i la solvència bancària, per fer front als efectes econòmics del covid-19. “Caldrà un estímul fiscal addicional per evitar un dany econòmic que duri en el temps”, apunta.

En el text, la directora gerent de l’FMI reclama als estats que reforcin la despesa en salut de manera “urgent” i que donin suport a empreses i treballadors afectats. Per exemple, l’organisme planteja subsidis salarials a empreses afectades per tancaments per evitar “fallides en cascada i acomiadament massius”.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid

Per la banda monetària, l’FMI aposta per una “relaxació” que doni suport a la demanda i redueixi els costos d’endeutament d’empreses i llars, a més de mesures enfocades als sectors més afectats per l’epidèmia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut