Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Brussel·les porta Espanya al TJUE per incomplir les normes de recollida i tractament de les aigües residuals urbanes

La Comissió Europea, que des del 2012 avisa Espanya sobre aquesta qüestió, s'afarta dels incompliments i porta el procés d'infracció fins a l'última etapa

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha decidit portar Espanya al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE) per incomplir les obligacions de recollida i tractament fixades a la directiva sobre el tractament de les aigües residuals urbanes, una norma que exigeix recollir i tractar les aigües residuals abans d’abocar-les al medi ambient per tal de protegir la salut de les persones i el medi ambient. L’executiu comunitari ha fet el pas després de detectar que en 29 aglomeracions de l’Estat encara no tenen sistemes de recollida d’aigües residuals. En els casos en què s’apliquen altres sistemes, Brussel·les ha constatat que no s’assoleix el mateix nivell de protecció exigit.

A més, la Comissió Europea remarca que en 225 aglomeracions encara no hi ha un nivell de tractament necessari per a la càrrega de contaminació del conjunt de l’aglomeració i els abocaments un cop tractats no assoleixen el nivell exigit. En alguns casos, això implica la construcció o millora d’infraestructures.

Publicitat

El cas per l’incompliment de la directiva sobre el tractament de les aigües residuals va començar el juny del 2012, quan la Comissió Europea va enviar el primer avís a Espanya. Com Brussel·les ha constatat que es manté l’incompliment, ara porta el procés d’infracció fins a l’última etapa, que és el tribunal europeu.

Et pot interessar  Brussel·les recorda que elevar un cas com el de l’amnistia al TJUE suspèn el procés judicial a l’espera de la decisió
Publicitat

Opinió

Minut a Minut