Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Brussel·les anima els joves a votar en les eleccions europees del juny: “És crucial tenir un alt nivell de participació”

La Comissió proposa aplicar una "quota jove" en el disseny de polítiques comunitàries per tenir en compte la seva veu

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha animat els joves europeus a participar en les eleccions a l’Eurocambra que se celebraran entre els dies 6 i 9 de juny. “Els joves són els millors ambaixadors d’Europa”, ha manifestat aquest dimecres el vicepresident de l’executiu comunitari, Margaritis Schinas, en una roda de premsa des de Brussel·les. Durant la seva intervenció, el dirigent grec ha reiterat que és “crucial” tenir un alt nivell de participació en els comicis i veu les urnes com la millor manera d’expressar “acord o disconformitat” amb les polítiques europees. Les declaracions de Schinas s’han produït en el marc d’un anunci de la Comissió, que ha proposat aplicar una “quota jove” en el disseny de polítiques comunitàries per tenir en compte la seva veu.

De fet, el també eurocomissari per a la Promoció de l’Estil de Vida Europeu ha apuntat que ningú pot mobilitzar millor la joventut que els mateixos joves i ha fet una crida perquè figures populars entre els adolescents -Schinas ha mencionat a Taylor Swift- animin a l’electorat a acudir a les urnes.

Publicitat

Estratègia de joventut europea

Més enllà de la crida d’aquest dimecres, la Comissió Europea ha presentat una sèrie de propostes per impulsar la participació dels joves en la vida europea i tenir-los en compte a l’hora d’elaborar certes polítiques.

En aquest sentit, l’executiu pretén impulsar diàlegs que posin en contacte associacions de joves i representants europeus.

Entre les mesures més rellevants, destaquen el fet de destinar més esforços a consolidar una titulació europea conjunta, incrementar les oportunitats de voluntariat per contribuir a la transició verda i implementar plenament la iniciativa ALMA, centrada a ajudar els joves d’entre 18 i 29 anys més desfavorits perquè s’integrin a la societat i al mercat de treball a través d’estades a l’estranger.

Et pot interessar  UGT demana "superar" el debat de l'amnistia i insta Junts a posicionar-se sobre la reducció de la jornada laboral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut