Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Brussel·les alerta del “risc real” que els sistemes sanitaris estiguin “sobrepassats” per la segona onada de covid-19

|

- Publicitat -

L’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, ha alertat aquest divendres del “risc real” que els sistemes sanitaris de la Unió Europea estiguin “sobrepassats” per la segona onada de contagis de covid-19. Després de la reunió per videoconferència amb els titulars de Salut europeus, Kyriakides ha reconegut que la situació és “molt preocupant” i ha reclamat als 27 més coordinació i anticipació per frenar l’expansió del virus. En aquest sentit, l’eurocomissària de Salut ha demanat als estats que comparteixin tan ràpidament com sigui possible les seves informacions de contagis, tests i hospitalitzacions amb el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties per tal de poder “actuar ràpid”.

Diners no gastats

Publicitat

Els estats de la Unió Europea només han gastat uns 346.000 milions d’euros dels 2,3 bilions aprovats per la Comissió Europea. Això és el que ha assegurat aquest divendres la vicepresidenta de la Comissió Europea, Margrethe Vestager, després d’haver demanat als estats aquestes dades per tal de conèixer els efectes “sobre el terreny” de la flexibilització de les ajudes d’estat impulsada per l’executiu europeu en el marc de la crisi per la covid-19. Amb tot, Vestager ha dit que és la “resposta que s’ha de donar” a la pandèmia. Segons ha assenyalat, més de la meitat de les ajudes d’estat aprovades són d’Alemanya, seguida per França i Itàlia amb el 15% i Espanya amb el 5%.

Et pot interessar  La Comissió Europea convoca PSOE i PP a una nova reunió a Madrid per desbloquejar la renovació del CGPJ
Publicitat

Opinió

Minut a Minut