Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Borrell compareixerà dijous a l’Eurocambra per donar explicacions per una possible manipulació d’un informe de la Covid-19

|

- Publicitat -

L’Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, ha accedit a comparèixer dijous a la comissió d’Afers Exteriors de l’Eurocambra per donar explicacions sobre un polèmic informe de desinformació del covid-19. Un grup d’eurodiputats liberals va demanar dilluns a Borrell que aclarís si havia suavitzat l’informe per pressions de les autoritats xineses, tal com va publicar The New York Times. El cap de la diplomàcia europea respondrà dijous a les preguntes dels eurodiputats sobre aquesta anàlisi de notícies falses que, segons el diari nord-americà, va ser reeditar pel Servei d’Acció Exterior de la UE (SEAE) a petició de la Xina.

Segons The New York Times, el SEAE va rebaixar les crítiques a la Xina per la seva política comunicativa sobre la pandèmia després que un diplomàtic alertés de les pressions de les autoritats xineses. Per exemple, l’informe original assegurava que “la Xina ha dirigit una campanya mundial de desinformació per desviar la culpa de l’esclat de la pandèmia i millorar la seva imatge internacional”. Una frase que no apareix en el text publicat.

Publicitat

L’informe diu que Rússia ha dirigit “narratives de conspiració i desinformació”, però en el cas de la Xina només diu que ho ha fet “en menor mesura”.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut