Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Borrell adopta la nacionalitat argentina i assegura que “la identiat espanyola no està prou valorada”

Ara tindrà doble nacionalitat, ja que també manté l’espanyola

Redacció 17/07/2019
Josep Borrell, ministre espanyol d'Exteriors / Gobierno

Josep Borrell ha tornat a ser notícia i, un altre cop, per temes que s’escapen del dia a dia convencional d’un ministre en funcions.

Durant un acte del 20è aniversari de la Fundación Euroamérica a la Casa América de Madrid, Borrell ha anunciat que a partir de demà obtindrà la nacionalitat argentina. D’aquesta manera tindrà doble nacionalitat, ja que l’espanyola la mantindrà.

El més curiós de tot plegat és que, segons explica El País, Borrell ha instat a l’audiència a fer alguna cosa més perquè els espanyols aprenguin la importància de la seva història i enfortir així la identitat espanyola. “Les identitats no creixen dels arbres. Totes es construeixen i es destrueixen. I l’espanyola no està prou valorada. Cal fer un esforç perquè la identitat espanyola no es vegi pervertida. Hem d’aconseguir que el coneixement que tenim de nosaltres no es perdi. Tenim la sort de pertànyer a un gran país que ha fet una gran tasca a Amèrica Llatina”.

El ministre d’Exteriors en funcions ha explicat que, amb aquest gest, vol fer un homenatge al seu pare, nacionalitzat argentí.