Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Bildu li dona un repàs a Aznar per utilitzar les víctimes d’ETA

Sever repàs del partit independentista EH Bildu a l’expresident del Gobierno, José María Aznar en la comissió d’investigació del presumpte finançament irregular del PP. El diputat d’EH Bildu, Oskar Matute, […]

Redacció 18/09/2018
Oskar Matute, en una imatge d'arxiu

Sever repàs del partit independentista EH Bildu a l’expresident del Gobierno, José María Aznar en la comissió d’investigació del presumpte finançament irregular del PP.

El diputat d’EH Bildu, Oskar Matute, ha retratat la desvergonyia d’Aznar utilitzant la memòria de les víctimes d’ETA per atacar el partit independentista: “Que sàpiga que el nostre partit va passar el filtre de la llei de partits que vostè va dissenyar per emmudir la veu de l’esquerra independentista basca”. Matute, que li ha etzibat a l’expresidente que és una figura “del passat”, ha asseverat que ell es queda “amb el present, o amb un passat molt recent” recordant l’acte d’homenatge que es va fer aquest cap de setmana a Errenteria, en Gipúzcoa: “Fou (un acte) on una víctima d’ETA oblidada per vostès, que no s’ha pogut reunir ni amb Zoido ni amb Casado, va anar un acte d’un ajuntament governat per EH Bildu, per estar amb l’alcalde en un acte de reconeixement de la víctima, que era el seu pare, un policia nacional assassinat per ETA. Aquest és el futur que construïm al nostre poble que no es bassa en l’odi i el rancor”.