Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Biden guanya les eleccions als Estats Units després d’un recompte molt ajustat

|

- Publicitat -

El demòcrata Joe Biden ha guanyat les eleccions als Estats Units després d’imposar-se a Donald Trump a l’estat de Pennsilvània. Amb els 20 vots electorals de Pennsilvània, Biden supera els 270 necessaris per ser escollit com a nou president dels EUA, amb 284. El recompte s’ha allargat durant quatre dies, en una situació insòlita, i ha estat qüestionat per l’actual president i candidat republicà, Donald Trump. Biden ha aconseguit recuperar per als demòcrates estats industrials que Trump havia obtingut el 2016, com Michigan o Wisconsin, i també s’ha imposat a Pennsilvània, el major estat que seguia en joc. Per tant, Trump passa a ser el cinquè president que es queda sense un segon mandat en els darrers 100 anys.

La victòria de Biden converteix Trump en el cinquè president que es queda sense segon mandat

Donald Tump passa a allargar la llista de presidents dels Estats Units que perden la reelecció. Després de perdre contra el candidat demòcrata, Joe Biden, Trump passa a ser el cinquè president que es queda sense un segon mandat en els darrers 100 anys i el primer que perd la reelecció en gairebé les tres últimes dècades. Fins ara, en l’últim segle només quatre presidents dels EUA que optaven a la reelecció no van tenir un segon mandat. En un país en què la majoria dels presidents estan en el càrrec durant dos mandats, el màxim possible, la majoria dels que van perdre la reelecció es van veure immersos en crisis econòmiques i de política exterior o en incompliments de promeses electorals.
Kamala Harris, primera dona, negra i d’ascendència asiàtica vicepresidenta dels EUA
Kamala Harris ha fet història en convertir-se en la primera dona, la primera negra i la primera d’ascendència asiàtica vicepresidenta dels Estats Units. Filla d’immigrants de l’Índia i Jamaica, Harris, de 56 anys, ocupa amb la victòria demòcrata en els comicis el segon càrrec més important del país. Abans de formar tàndem amb el candidat demòcrata, Joe Biden, Harris ha estat senadora per Califòrnia des del 2017, des d’on ha defensat la reforma del sistema de salut, la facilitació de l’accés a la ciutadania als immigrants, la prohibició de les armes i una fiscalitat progressiva. Abans de ser nominada per Biden a la vicepresidència, Harris va optar a ser la candidata demòcrata a la presidència, però va abandonar per falta de recursos.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut