Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Barons del PP comencen a plantejar unes terceres eleccions a Espanya

El president gallec Feijóo assegura que el PP hagués pactat amb el PSOE

Agències 29/12/2019
Alberto Núñez Feijóo, del PP gallec | EP

El president de la Xunta i del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, diagnostica una “inestabilitat política històrica en el conjunt de la nació espanyola” i una “ruptura de l’estatus jurídic, constitucional i institucional que hi ha a Espanya”. “Entre un govern de Podemos, l’independentisme i Pedro Sánchez i una oportunitat perquè els espanyols tornin a decidir, jo em quedo amb la segona opció”.

En una entrevista a Europa Press, Feijóo sosté que “no té sentit aquesta fugida cap a llocs foscos i que recorden el passat”, amb un govern de coalició de PSOE amb un partit d'”una ideologia absolutament passada de moda i ineficaç com Podemos”, i censura que “la clau de govern la tinguin dos partits polítics que no volen formar part d’Espanya”.

El dirigent popular opina que Podemos “no és la solució per cogovernar Espanya en moments de desacceleració econòmica i d’una crisi territorial tremenda” i retreu a Sánchez que hagi “canviat d’opinió” sobre uns socis que, abans de les eleccions de novembre, veia que provocarien “tenir dos governs en un i que la seva política econòmica i el seu missatge econòmic serien molt perjudicials per als interessos espanyols”.

“Si Pedro Sánchez seu i crida al PP per fer un govern de més de 200 diputats seria un primer ministre homologable a la resta de primers ministres europeus”, afirma Feijóo.