Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Aznar posa nom i cognom a la irrupció de VOX: “Mariano Rajoy”

L’expresident del govern espanyol i del PP José María Aznar ha atribuït aquest dilluns al seu successor, Mariano Rajoy, l’ascens de Ciutadans i la irrupció de VOX, que aquest diumenge […]

Redacció
Redacció 08/10/2018

L’expresident del govern espanyol i del PP José María Aznar ha atribuït aquest dilluns al seu successor, Mariano Rajoy, l’ascens de Ciutadans i la irrupció de VOX, que aquest diumenge va omplir el pavelló de Vistalegre de Madrid amb més de 10.000 persones en el seu primer gest de força. En una entrevista a la COPE, Aznar ha recordat que ell va llegar a Rajoy un espai que anava de la dreta a la frontera amb el PSOE. “Quan vaig deixar el govern el 2004 vaig llegar un espai electoral unit”, i “avui aquest espai està trossejat en tres: PP, Cs i VOX”. “VOX no era res fa tres anys i avui ha tret el cap, i Cs per deixadesa clara del PP s’ha estès a la resta d’Espanya”, ha dit. Segons Aznar, això és una “mala notícia” i cal plantejar la “refundació del centredreta” en tres fases: “reconstrucció del PP com a partit hegemònic”, “una entesa i una comunicació fluida entre el P i CS”, i a partir d’aquí “reflexionar si cal donar altes passos en el futur”, en referència a la creació d’una marca nova que englobi tot aquest espai.
Malgrat aquesta divisió actual, segons Aznar, “l’elecció de Pablo Casado com a president del PP fa que el PP tingui una oportunitat de reconstruir-se i aquesta reconstrucció sigui un pas important per a la refundació del centredreta.

Pel que fa a Catalunya, Aznar també ha defensat un 155 “complet” i “sense límit de temps” que “desarticuli l’independentisme”, perquè no hi pot haver una “legalitat colpista” i una altra de constitucional.

“El problema de Catalunya té les seves arrels històriques més recents en el fet que els nacionalistes han trencat el pacte constitucional” i “si ells no ho volen recomposar els que defensem l’ordre constitucional hem d’actuar en conseqüència”, ha dit.