Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Aznar posa nom i cognom a la irrupció de VOX: “Mariano Rajoy”

“Quan vaig deixar el govern el 2004 vaig llegar un espai electoral unit, i avui està trossejat en tres”

|

- Publicitat -

L’expresident del govern espanyol i del PP José María Aznar ha atribuït aquest dilluns al seu successor, Mariano Rajoy, l’ascens de Ciutadans i la irrupció de VOX, que aquest diumenge va omplir el pavelló de Vistalegre de Madrid amb més de 10.000 persones en el seu primer gest de força. En una entrevista a la COPE, Aznar ha recordat que ell va llegar a Rajoy un espai que anava de la dreta a la frontera amb el PSOE. “Quan vaig deixar el govern el 2004 vaig llegar un espai electoral unit”, i “avui aquest espai està trossejat en tres: PP, Cs i VOX”. “VOX no era res fa tres anys i avui ha tret el cap, i Cs per deixadesa clara del PP s’ha estès a la resta d’Espanya”, ha dit. Segons Aznar, això és una “mala notícia” i cal plantejar la “refundació del centredreta” en tres fases: “reconstrucció del PP com a partit hegemònic”, “una entesa i una comunicació fluida entre el P i CS”, i a partir d’aquí “reflexionar si cal donar altes passos en el futur”, en referència a la creació d’una marca nova que englobi tot aquest espai.
Malgrat aquesta divisió actual, segons Aznar, “l’elecció de Pablo Casado com a president del PP fa que el PP tingui una oportunitat de reconstruir-se i aquesta reconstrucció sigui un pas important per a la refundació del centredreta.

Pel que fa a Catalunya, Aznar també ha defensat un 155 “complet” i “sense límit de temps” que “desarticuli l’independentisme”, perquè no hi pot haver una “legalitat colpista” i una altra de constitucional.

Publicitat

“El problema de Catalunya té les seves arrels històriques més recents en el fet que els nacionalistes han trencat el pacte constitucional” i “si ells no ho volen recomposar els que defensem l’ordre constitucional hem d’actuar en conseqüència”, ha dit.

Et pot interessar  La justícia obliga l'Ajuntament de Santa Susanna a penjar la bandera espanyola a la façana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut