Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

Ayuso: “Catalunya gasta en accions independentistes l’equivalent al cost de 17 hospitals de pandèmia”

La presidenta de la Comunitat carrega contra l’independentisme assegurant que ataca Madrid

Avatar
Agències 02/12/2020
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | ACN

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha dit que Catalunya gasta en “accions independentistes” l’equivalent al cost que tindrien 17 hospitals de pandèmia com l’Isabel Zendal, inaugurat ahir. Ayuso ha utilitzat la despesa que ha suposat el centre sanitari com a unitat de mesura i ha dit que els independentistes “s’estan gastant només en TV3 303 MEUR, l’equivalent a tres ‘zendals'”. Entre les despeses de l’independentisme, Ayuso ha citat l’acció exterior, l’Agència Catalana de Notícies, la promoció de la llengua i la identitat digital catalana. “Entre tot, s’estan gastant 17 ‘zendals'”, ha afirmat.

Ayuso ha acusat l’independentisme d’atacar Madrid i de centrar en la capital espanyola “totes les seves ires” així com de “culpabilitzar” els madrilenys. “Que hàgim d’estar escoltant aquestes qüestions és d’una gran mesquinesa”, ha dit, en relació amb les crítiques a l’Hospital Isabel Zendal i a l’harmonització fiscal.

“Li ha d’estar anant molt malament a l’independentisme per posar Madrid en l’objecte de totes les seves ires”, ha dit. Segons Ayuso, els catalans paguen “34 ‘zendals'” més en impostos que els madrilenys.

Relacionats