Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

[Àudio] Àngels Barceló es guanya les garrofes de la caverna amb una editorial insultant contra l’independentisme

La periodista catalana, al costat de Societat Civil Catalana: titlla de violenta Elisenda Paluzie

Redacció 30/10/2019

La periodista catalana Àngels Barceló fa molt temps que treballa a Madrid. Molts dels catalans que viuen a la capital del reino han de justificar constantment que no són independentistes per evitar entrar en un possible ostracisme laboral i, fins i tot, social. Ja no serveix el discurs de la tercera via, abraçat per persones com Andreu Buenafuente, per mantenir el tipus i la reputació als mitjans fets des de la Meseta.

Personatges com Carles Francino, Susanna Griso o la mateixa Barceló han abraçat el discurs més autoritari espanyol contra l’independentisme per a demostrar a tort i a dret que no són traïdors a la pàtria espanyola que els acull professionalment.

El cas més extrem ha estat una insultant editorial de la qui va ser una de les cares visibles de TV3 als anys 90. Al ‘Hoy por hoy’ de la SER, Barceló assegura que “l’independentisme ja no té complexos. El blanqueig i la justificació de la violència es fa ja sense cap pudor” i ataca directament a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que titlla també d’instigar a la violència i diu que el sobiranisme és “unilateral i autoritari”.

Un àudio de menys de dos minuts però que tan infame que més d’un no podrà escoltar sencer.