Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Aragonès trasllada a Reynders les novetats judicials de Pegasus i la necessitat de l’oficialitat del català a la UE

El president ha reiterat el seu “compromís amb erradicar el ciberespionatge i protegir els drets fonamentals”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha traslladat al comissari europeu de Justícia de la UE, Didier Reynders, les novetats judicials sobre la querella pel cas Pegasus. Segons han explicat fonts de Presidència a l’ACN, en la reunió al Palau de la Generalitat, també s’ha parlat sobre l’oficialitat del català a la Unió Europea. Aquestes mateixes fonts emmarquen la trobada dins de la normalitat de les relacions amb la UE.

En una publicació posterior a X, Aragonès ha reiterat el seu “compromís amb erradicar el ciberespionatge i protegir els drets fonamentals”. Demà dijous també té previst trobar-se amb el comissari de treball i drets socials, Nicolas Schmit, que és a Barcelona per participar en una conferència en l’àmbit europeu.

Publicitat
Et pot interessar  Quim Torra i Josep Costa recorren al TC la denúncia contra el govern espanyol per l’espionatge dels seus mòbils amb Pegasus

El passat dilluns el jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona va citar a declarar com a investigada l’exdirectora del CNI Paz Esteban pel ‘cas Pegasus’ d’espionatge cibernètic contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès. El magistrat ha citat Esteban i el mateix Aragonès, perquè ratifiqui la denúncia, el pròxim 13 de desembre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut