Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Aragonès defensa per “enfortir en quantitat i qualitat” la xarxa de delegacions a l’exterior

"Som el govern d'una nació sense estat que té més presència institucional arreu del planeta", ha reivindicat el president

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat continuar “enfortir en quantitat i qualitat” la xarxa de delegacions a l’exterior per arribar a zones “estratègiques” en les quals el Govern encara no té representació.

En una reunió a Barcelona amb els delegats a l’exterior, Aragonès ha apostat per “continuar apostant per l’acció exterior” i ha demanat als representants del Govern a l’estranger “visualitzar Catalunya com un aliat rigorós, fiable i permanent” al món. “Catalunya ha de tenir clar que la millor forma de participar en la comunitat internacional és com fem nostres les aportacions catalanes als grans reptes globals”, ha reivindicat.

Publicitat

El president de la Generalitat ha assegurat que el Govern tindrà “més” presència internacional, però ha remarcat que la prioritat ara és reforçar “qualitativament” les delegacions. “L’important ara és la part qualitativa. L’objectiu és reforçar i consolidar la xarxa actual. Ara toca agafar velocitat de creuer i dotar les delegacions de recursos perquè funcionin millor i tenir més instruments”, ha apuntat.

Així mateix, Aragonès ha celebrat el fet que ara hi hagi més delegats que mai. “Som el govern d’una nació sense estat que té més presència institucional arreu del planeta”, ha dit el president, que ha reivindicat que la presència catalana a l’exterior és positiva per als interessos de les empreses i els ciutadans, però també per projectar la “singularitat, llengua i cultura” de Catalunya. “Seguirem apostant per l’acció exterior. És una de les prioritats i no té sostre”, ha reivindicat.

Et pot interessar  Aragonès demana “no abaratir” la llei d’amnistia i aprovar-la com més aviat millor
Publicitat

Opinió

Minut a Minut