Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Ara sí s’enfaden: Una xirigota de Cadis fa un acudit sobre Vox i l’autor rep amenaces

|

- Publicitat -

El Carnaval a Cadis és diferent. La passió i la festa que s’hi viu són de les més grosses i celebrades. No debades el concurs de xirigotes esdevé una competició molt seguida i la final té més audiència a la regió que un Barça Madrid.

La xirigota és una agrupació musical coral de caràcter carnavalesc que canta principalment pels carrers oferint cobles humorístiques a la ciutat. També es denomina genèricament xirigotes a les cançons interpretades per aquestes formacions corals. Són tantes les formacions que es presenten a participar que els preliminars comencen setmanes abans del Carnaval.

Publicitat

Sigui com sigui, els últims anys, sempre hi ha hagut una xirigota centrada en Catalunya, com la que decapitava Carles Puigdemont. Algunes amb més gràcia que d’altres i, fins i tot, algunes insultants i xenòfobes. Això sé, sempre amb impunitat i emprant-se en la festa carnavalesca.

Aquest cop, però, una xirigota ha gosat fer acudits de l’extrema dreta i, a diferència de quan en feia de l’independentisme o Catalunya, n’ha sortit escaldada amb amenaces de mort i tot. La xirigota ‘Chenóbil’ l’ha escrit Antonio Pedro Serrano, més conegut com el ‘Canijo de Carmona’, i està rebent amenaces per part de l’extrema dreta pel cuplet que li ha dedicat a la formació d’extrema dreta, segons explica El Plural. A la lletra s’hi fa un acudit sobre Ortega Lara, polític de la formació verda que va estar segrestat per ETA als anys 90.

Et pot interessar  La justícia obliga l'Ajuntament de Santa Susanna a penjar la bandera espanyola a la façana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut