Diumenge, 12 de juliol de 2020 - Edició 716
La República

ANC i Òmnium constaten la preocupació de l’ONU per la “vulneració de drets humans” a Espanya

Suïssa, Bèlgica o Alemanya han estat especialment dures contra l’Estat espanyol

Redacció
Redacció 22/01/2020
Representant de Bèlgica a la seu del Consell de Drets Humans de l'ONU durant l'examen de drets humans a Espanya, a Ginebra el 22 de gener del 2020. (Horitzontal)

L’ANC destaca el “toc d’atenció” de l’ONU a l’Estat sobre drets humans

L’ANC ha destacat aquest dimecres el “toc d’atenció” que considera que l’ONU ha donat a l’Estat per la situació dels drets humans, després que Espanya s’hagi sotmès a l’Examen Periòdic Universal (EPU).

En un comunicat, el secretari nacional de l’ANC coordinador de la comissió d’incidència internacional, Jaume Bardolet, ha reivindicat que hi ha hagut 117 països que han presentat propostes o recomanacions a l’Estat, i que “22 ho han fet en referència a vulneracions de drets fonamentals”.

Bardolet ha afirmat que l’ANC ha estat una de les entitats que ha presentat un informe sobre les “infraccions d’Espanya en drets fonamentals”, i ha avisat que faran un seguiment de les recomanacions que ha rebut l’Estat en aquest assumpte.

Òmnium veu preocupació a l’ONU

L’advocat de Jordi Cuixart i portaveu internacional d’Òmnium Cultural, Olivier Peter, ha assegurat aquest dimecres que “hi ha una preocupació de l’ONU i la comunitat internacional sobre la vulneració de drets humans a l’Estat espanyol”.

Segons Òmnium, Espanya ha rebut recomanacions relacionades amb la “violència policial” i la llibertat d’expressió i manifestació, i Alemanya ha mostrat preocupació per la Llei de Seguretat Ciutadana, i Bèlgica ha demanat què es farà amb les recomanacions del Grup de Treball de Detencions arbitràries, que va demanar l’alliberament de presos sobiranistes, ha afirmat l’entitat.

Relacionats