Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

ANC i Òmnium constaten la preocupació de l’ONU per la “vulneració de drets humans” a Espanya

|

- Publicitat -

L’ANC destaca el “toc d’atenció” de l’ONU a l’Estat sobre drets humans

L’ANC ha destacat aquest dimecres el “toc d’atenció” que considera que l’ONU ha donat a l’Estat per la situació dels drets humans, després que Espanya s’hagi sotmès a l’Examen Periòdic Universal (EPU).

Publicitat

En un comunicat, el secretari nacional de l’ANC coordinador de la comissió d’incidència internacional, Jaume Bardolet, ha reivindicat que hi ha hagut 117 països que han presentat propostes o recomanacions a l’Estat, i que “22 ho han fet en referència a vulneracions de drets fonamentals”.

Bardolet ha afirmat que l’ANC ha estat una de les entitats que ha presentat un informe sobre les “infraccions d’Espanya en drets fonamentals”, i ha avisat que faran un seguiment de les recomanacions que ha rebut l’Estat en aquest assumpte.

Òmnium veu preocupació a l’ONU

L’advocat de Jordi Cuixart i portaveu internacional d’Òmnium Cultural, Olivier Peter, ha assegurat aquest dimecres que “hi ha una preocupació de l’ONU i la comunitat internacional sobre la vulneració de drets humans a l’Estat espanyol”.

Segons Òmnium, Espanya ha rebut recomanacions relacionades amb la “violència policial” i la llibertat d’expressió i manifestació, i Alemanya ha mostrat preocupació per la Llei de Seguretat Ciutadana, i Bèlgica ha demanat què es farà amb les recomanacions del Grup de Treball de Detencions arbitràries, que va demanar l’alliberament de presos sobiranistes, ha afirmat l’entitat.

Et pot interessar  SOS Costa Brava exigeix la protecció “urgent” del 30% dels ecosistemes marins i terrestres de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut