Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Allau de crítiques a un postgrau per la manca de pluralitat: “El lideratge és blanc, home i fatxa”

|

- Publicitat -

Els usuaris de les xarxes socials han quedat al·lucinats en veure el cartell del nou postgrau en Lideratge i Management Polític de l’Institut de Lideratge Cardenal Cisneros. Com explica el mitjà Público, entre els 37 professors i ponents, només hi ha sis dones: la periodista Gloria Lomana; la presidenta de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió i de l’Audiovisual, María Casado; la politòloga Verónica Fumanal; la doctora en Economia Rocío Albert; la periodista Sandra Fernández i l’advocada Elena Sánchez. De fet, al cartell promocional han decidit no posar ni una figura femenina.

A més, la majoria dels homes escollits com a referents de “lideratge polític” són casualment blancs i obertament espanyolistes de dretes. Albert Rivera, exlíder de Ciudadanos, mediocre fins i tot per la formació taronja, ara dirigirà el postgrau. Uns dels fitxatges estrella són l’evasor fiscal i catalanòfob Mario Vargas Llosa i el cap del quiosquet de l’Oficina del Español, Toni Cantó. Una llista que completen Josep Piqué, Alberto Ruíz-Gallardón, Leopoldo López, Eduardo Madina, Marcos de Cinquè o Daniel Lacalle, entre d’altres.

Publicitat

Com era d’esperar, els comentaris enginosos a les xarxes socials no s’han fet esperar. Cristina Gallach Figueras comenta: “Serà lideratge de l’Edat mitjana?”. També ha criticat el cartell l’actriu i còmica Asaari Bibang, que l’ha resumit amb poques paraules: “Conclusió: El lideratge és blanc, home i fatxa”. Així mateix, el guionista i director Javier Durán ha piulat: “Lideratge en… evasió de capitals, sobrecostos, frau electoral i suborn, colpisme i corrupció, EREs il·legals…”

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium
Publicitat

Opinió

Minut a Minut